Приморско е разположен на полуостров, вдаден в Черно море между лагуната-залив Стамополу и Дяволския залив, в подножието на странджанските върхове. Това са най-големите и най-дългите плажове по българското Черноморие.Релефът на Приморско е разнообразен. Тук можете да посетите ивописният Маслен нос, нос Коракя, устието на река Ропотамо, Дяволска река, скални образувания като Лъвската глава и двата просторни плажа с чисти и фини пясъци са обградени с живописни дюни.
Резерват Ропотамо- тук се крие един девствен свят от лонгозни гори, пясъчни дюни и блатни цветя. Това е резерватът „Ропотамо”, обявен за такъв през 1940 г. Той се простира от двете страни на едноименната река върху 1000 ха площ.
Тук можете да се насладите на тракийско светилище-обсерватория Беглик таш. Разположени сред склоновете на Маслен нос кръг от огромни камъни, през които в моменти на слънцестоене и равноденствие преминават слънчевите лъчи, образувайки своеобразен календар. Беглик Таш е открит през 2003 г. и това е най-старото намерено досега тракийско мегалитно светилище по нашето Черноморие и Югоизточна Тракия. То е съществувало от края на бронзовата епоха (XIII век пр. Хр.) и според археологическите проучвания в него е кипял активен живот до идването на първите християни по тези земи.
Плажните ивици са с обща площ 1045 хил. кв.м., в това число само защитените дюни са 523 хил. кв. м. Това са най-големите и най-дългите плажове по българското черноморие
Цялото крайбрежие около Приморско е осеяно с руините на древни и велики градове. Зидовете на най-дълго просъществувалото населено място в района – Ранули, се извисяват на хълма, наречен днес Вълчаново кале. В древността там се е намирал един от големите черноморски градове – Ранули. Площта, която днес обграждат крепостните стени е около 30 дка. Според историците това е една от най-големите крепости-градове в България.
Всяка година Приморско е посещавано от милиони чуждестранни и български туристи. Градът е предпочитана дестинация заради благоприятния климат, красивата си природа, историческите и културни паметници на негова територия, гостоприемното местно население и не на последно място различните атракции предлагани на туристите, които го правят подходящ както за спокойна семейна почивка, така и за интензивна почивка с много партита и емоции.